Loading
Restaurant De Open Keuken
  • Menukaart
  • Reserveren
  • Groepen
  • Valentijnsdag
  • Kaasfondue
  • Vacatures
  • Menu
  • Facebook
  • Instagram

Menukaart

Geniet van onze Proevertjes en Hoofdgerechten en ga gezellig uit eten

Menu’sProevertjesHoofdgerechtenNagerechtenKindergerechtenWijnkaart

MENU’S

PROEVERIJ VAN DE CHEF  – 39.50 p.p.

(Ook vegetarisch te bestellen)

Laat je verrassen door onze Chef! Per 2 pers. te bestellen.
Hij serveert jullie samen vier van zijn favoriete Proevertjes als voorgerecht om jullie vervolgens met nog vier van zijn meest geliefde hoofdgerecht Proevertjes te verrassen. Daarbij geniet je van onze beroemde puntzak friet met m’naise en serveert hij jullie als afsluiting een Petit Grand Dessert.

PROEF DE PROEVERTJES MENU – 41.50

Maak kennis met de Proevertjes van Proeverij De Open Keuken!
Je kiest om te beginnen twee Proevertjes. Ook voor de hoofdronde zoek je twee Proevertjes uit. Wij serveren er onze beroemde puntzak friet met m’naise bij.
Daarna sluit je het menu af met een dessert naar keuze.

PROEF DE OPEN KEUKEN MENU – 44.50*

Proeverij De Open Keuken laat je de wereld proeven! Je kiest om te beginnen twee Proevertjes.
Daarna maak je een keuze uit de hoofdgerechten. Wij serveren er friet met m’naise bij. Als afsluiting van het menu kies je nog een dessert.

PROEVERTJES

Een Proevertje is kleiner dan een voorgerecht, zodat je er meerdere kan ‘proeven’.
Wij raden je aan twee Proevertjes in de voorronde en twee Proevertjes in de hoofdronde te kiezen.

Proevertjes in de voorronde

€ 8.50 p. stuk

Italiano Nouvello  
Rundercarpaccio met rucola, truffelmayonaise, Grana Padano en geroosterde pijnboompitten. 

Sake Kani  (+ 2.00)  
Sashimi van Noorse zalm met wasabi, wakame, sojasaus en ingelegde gember.  
Geserveerd met een maki van krab en Japanse omelet. 

Steak Tartare  
Steak tartaar geserveerd met gele bloemkool, gekonfijt mosterdzaad, krokante sjalotjes en eidooiercrème.  

Rillettes de Poisson  
Salade van gerookte makreel geserveerd op een blini. Met Granny Smith appel, wakame en mierikswortel mayonaise. 

Terrine de Poulet  
Terrine van kippenlever, kippendij en pistache. Geserveerd met balsamicostroop, brioche toast en structuren van ui. 

Koninklijke Vis (+ 2.00) 
Gerookte zalm gemarineerd in rode biet. Met bieslook, soja-kaviaar, ingelegde rammenas en mierikswortel-hangop. 

Chèvre Chaud  
Geitenkaas ‘brûlée’, geserveerd met zonnebloempitten, toast en gemengde sla.  

Poké Bowl 
Sushi rijst met komkommer, bosui, ingelegde rode kool, sojabonen, wakame, kewpie mayonaise en sesamzaad. 
Liever met sashimi van zalm? (+2,00)  

Knolselderijsoep 
Romige soep van knolselderij, geserveerd met broodsoldaatjes, bieslook en zwarte knoflook. 

Proevertjes in de hoofdronde

€ 9.50 p. stuk

Camarao Aioli
Goed gemarineerde, gewokte gamba’s geserveerd met knoflooksaus.

Catch of the Day als Proevertje (+ 2.00)
Vis bij onze medewerkers naar de vangst van vandaag.   

Yakitori Ribs 
Onze beroemde spareribs gegaard in Yakitori marinade, geserveerd met atjar en knoflooksaus. 

Als Biefstuk Gebakken (+ 2.00) 
Rosé gebakken diamanthaas geserveerd met structuren van pastinaak en jus van rund en steranijs.  

Poisson en Croûte 
Zalmfilet uit de oven onder een kruidenkorst. Geserveerd met ratatouille van rode ui, paprika, courgette en tomaat.

Pulled Chicken 
Geplukt kippenvlees aangemaakt met hoi-sin saus. Geserveerd op een flensje met tauge, bosui en verkruimelde pinda’s. 

Oeuf à la Truffe  
Krokant gepocheerd ei met truffel vinaigrette en Grana Padano. Geserveerd op een crouton met gestoofde spinazie.  

Risotto ai Funghi 
Risotto met gebakken champignons en oesterzwammen. Geserveerd met krokante Grana Padano en pittenmelange. 

Tempeh 
Indisch gemarineerde Tempeh met mango-sambalgel, bosui en Kerrie-Kroepoek. 

Proevertje van de Chef
Informeer bij de bediening naar het Proevertje van de Chef. 

Bijgerechten

4.95 p. stuk

– Puntzak friet met mayonaise
– Roseval aardappels uit de oven, met crème fraiche en bosui
– Gemengde frisse salade
– Gekaramelliseerde witlof met bieslook en hazelnoten

HOOFDGERECHTEN

VLEES

Italiano Nouvello XL  19.50
Rundercarpaccio met rucola, truffelmayonaise, Grana Padano en geroosterde pijnboompitten. Geserveerd met een toastje van briochebrood.

Yakitori Ribs XL 23.50
Onze beroemde spareribs gegaard in Yakitori marinade. Geserveerd met atjar en knoflooksaus. Liever een halve meter?  +5,-

Tournedos ‘Open Keuken’ (180 gr)  32.50
Tournedos geserveerd met groentegarnituur, rozeval aardappels, dragon-eidooiercrèmeen truffeljus.

VIS

Catch of the Day  dagprijs
Vis bij onze medewerkers naar de vangst van vandaag.

Camarao Aioli XL   22.50
Specialiteit van De Open Keuken: een groot portie goed gemarineerde gamba’, geserveerd met knoflooksaus en atjar.

VEGA

Risotto al Funghi XL 19.50
Risotto met gebakken champignons en oesterzwammen. Geserveerd met Grana Padano en pittenmelange. 

SEIZOEN

Kaasfondue Helvetti 24.50 
Gemaakt van Zwitserse Appenzeller en witte wijn. Geserveerd met stokbrood, champignons, paprika, appel, cherry tomaat, cornichons, zilverui en verschillende vleeswaren.

BIJGERECHTEN 4.95 p. stuk

  • Puntzak friet met mayonaise
  • Roseval aardappels uit de oven, met crème fraiche en bosui
  • Gemengde frisse salade
  • Gekaramelliseerde witlof met bieslook en hazelnoten

DESSERTS

8.50 p. stuk

Van de Garde 
Chocolademousse rechtstreeks van de garde! Met crumble van witte chocolade, slagroom en karamelsaus.   

Tiramisu Praliné  
Klassieke tiramisu op smaak gebracht met koffie en hazelnoot. Met crumble van hazelnoot.  

Dame Blanche 
De Klassieker, vanille-roomijs met slagroom en warme chocoladesaus. Met pure chocolade crumble.  

Say Cheese! 
Huisgemaakte cheesecake met een laagje gelei van rood fruit. Geserveerd met sorbetijs van blauwe bessen. 

Koffielekkers Open Keuken 
Koffie of thee geserveerd met een kleine verwennerij aan zoetigheden. 

Een Rijp Kwartet (+ 2.25) 
4 soorten kaas afkomstig van Echte Liefde. Geserveerd met roggebrood en vijgen-dadelchutney. 

Twijfelaartje (+ 2.25) 
Onze keuken verrast je met een drietal van onze overheerlijke desserts. 

KINDERGERECHTEN

3-gangen Kindermenu naar keuze € 15.- 

VOORGERECHTEN

Tomatensoep € 4.50
Tomatensoep met balletjes.

Carpaccio € 7.25
Rundercarpaccio met sla en pijnboompitten, pesto balsamico dressing en geraspte kaas.

HOOFDGERECHTEN

Portie kipnuggets, vissticks, frikandel of kroket € 8.50
Daarbij warme groente, puntzakje friet, mayonaise en appelmoes.

Yakitori Ribs € 10.25
Spareribs uit onze zoete yakitori marinade met knoflooksaus, puntzakje frites en warme groente.

Camarao Aioli € 10.25
Portie gewokte gamba’s met knoflooksaus, warme groente, puntzakje friet, mayonaise en appelmoes.

Catch of the Day € 10.25
Vis naar de vangst van vandaag, met warme groente, puntzakje friet, mayonaise en appelmoes.

DESSERT

Kinderijsje € 4.25
2 bolletjes ijs, een verrassing & slagroom

WIJNKAART

WITTE WIJNEN               

Sanziana, Pinot Grigio (2020, Roemenië) € 4,75 / € 22,-
Zachte wijn met een frisse, rijke smaak van ananas en witte perzik. Veel fruit en een zuurkraag met citrus. Klein bittertje in de afdronk. 

Arinto Verdelho (2020, Portugal) € 5,- / € 24,-
Portugese droge witte wijn van het schiereiland Setúbal, net onder Lissabon.  Fruitige wijn met citrus- tropisch fruit.
Won in 2019 de zilveren medaille van het nationale wijnconcours van Portugal. 

Legendary, Chardonnay (2019, Roemenië) € 4,75 / € 22,-
Zachte frisse chardonnay met smaken van banaan, perzik, en tropisch fruit.   

Caillou, Sauvignon Blanc (2017, Sud Ouest, Frankrijk) € 5,75 / €
Karakteristieke Sauviognon met een opvallend zachte structuur. Soepel en fris met veel exotisch fruit. 

WITTE WIJNEN PER FLES

Sierra Noble, Sauvignon Blanc (2019, Chili) 24,-
Frisse, levendige wijn met tonen van citrus en tropisch fruit.  

Ycaro, Gewurztraminer (Chili) 28,5 
Frisse stijl gewurztraminer. Geuren van lychee, meloen en kruiden. Mooie droge frisse wijn 

Gmeinböck, Grüner Veltliner (2018, Oostenrijk) 30,-
Hout opgevoed. Met aroma van geel fruit en kruiden, op de tong  krachtig met aroma‘s van geel fruit en een subtiele hint van hout en kruiden. 

 Viognier, Domaine de Castelnau (2019, Pays d’Oc, Frankrijk) 32,-
Lichtgeel. In de neus heerlijk zuiver en niet te zwoel met  bloemetjesaroma’s en veel rijp geel fruit. Rond met rijpe romigheid,  maar ook frisheid van de mooie zuren. Verrassend frisse,  zuivere en sappige Viognier.

Picpoul de Pinet, (2018, Languedoc-Roussillon, Frankrijk) 32,– 
Heldere bleek-gele wijn. Geur van tropisch fruit, de bloesem van brem  
en het (voor Picpoul) kenmerkende jodium toontje. Levendige aanzet, maar verfijnd. Smaak tonen van lycee en witte bloesem. Verfrissende afdronk.  

Mount Riley, Sauvignon Blanc (New Zealand) 33,-
Intense aromatische wijn. Fruitig met grassige tonen. Lange afdronk met aroma’s van meloen en tropisch fruit.

Gran Mariu Barrica, Verdejo (2019, Madrid, Spanje) 34,-
Stuivende wijn van 100% verdejo. De druiven vergisten in  Franse eiken houten vaten. Waarna de wijn verder rijpt in RVS tanks. Een sappige, frisse wijn, boordevol exotisch fruit in de neus, een romig mondegvoel en mooie complexiteit. 

Italo Cescon, Pinot Grigio del Friuli Grave (2020, Italië) 34,-
Frisse zachte wijn, breed van smaak met een lang aanhoudende afdronk. Fris citrushout, zachte perzik en nootmuskaat. 

Wente Wetmore, Chardonnay (2018, Verenigde Staten) 38,-
Een echte mondvullende Chardonnay! Aroma’s van rode appel, vanille en
geïntegreerde houttoetsen, citrus en tropisch fruit. In de mond een hint van appel, getoast brood, boter en subtiel hout.

Mergelland, Hoeve Nekum Riesling (2018, Nederland) 39,-
In de neus rijke appeltjes, fris citrus fruit en exotische tonen. De smaak is fris met een ronde en vrij zachte afdronk. Zeer gastronomisch. 

Reyneke Organica, Chenin Blanc, (2020, Zuid-Afrika) 40,-
Verkwikkende wijn. Plezierige neus met peer, gele appel en licht ananas. De smaak is fris en levendig. Hele mooie structuur die ondersteund wordt met zuren die perfect in balans zijn. 

Weisser Burgunder trocken, Pinot Blanc, Wittmann, 40,-
(2019, Duitsland) 
In de neus rijp wit en geel fruit, basilicum en mint. In de mond romig  
en zacht met heerlijk sap en mooie zuren. Heerlijke wijn die makkelijk combineert. 

 Sancerre Le Clos du Roy, Sauvignon Blanc (2019, Frankrijk) 59,- 
In de geur expressief met veel fruit en bloemen. In de mond soepel en verhoudingsgewijs rond met relatief rustige zuren, mooie mineralen  
en een lange afdronk. Heerlijk gebalanceerde en goed rijpe Sancerre.  

Chablis Fèvre-Fèvre, Chardonnay (2021, Bourgogne, Frankrijk) 59,– 
Loepzuivere en expressieve Chardonnay, een ode aan de unieke Kimmeridge-bodems. (kalk, klei en fossiele schelpdieren) Een frisse, zachte wijn met zowel in geur en smaak veel mineraliteit en wit fruit zoals peer en perzik. Mooie lange afdronk. 

ROSÉ WIJNEN     

Almorqui Monastrell Rosado (2019, Spanje) € 4,75 / € 24,-
Vol fruitige rosé met een smaak van aardbei, framboos, kersen en cranberry. In de geur iets kruidigheid en een aangename frisheid.  

Caillou Rosé, Gamay, (2019, Frankrijk) € 5,25 / € 26,-
Prettige rosé, die niet alleen in de zomer lekker is. Een heldere licht roze kleur. In de neus besjes, frambozen, zeer levendig.  
Ook in de smaak veel rood fruit en prettige zachte zuren. 

RODE WIJNEN

Legendary, Merlot (2019, Roemenië) € 4,95 / € 24,-
Veel roodfruit, beetje kruidig. Goed gebalanceerd, makkelijk drinkbare stijl met een toon van herfstbladeren op de afdronk. 

Chão de Urze, Cab. Sauvignon, Tempranillo (2016, Portugal) € 5,25 / € 26,-
Granaatrode Portugese wijn, intense smaak van lang gerijpte vruchten. Soepel en in balans, met een geur van bosbramen.   
Deze wijn wordt gebotteld binnen de muren van een gevangenis. 

Roccalanna, Montepulciano (2019, Abruzzo, Italië) € 5,25 / € 26,-
Stevige ronde wijn met smaken van rode kers en bessen. Diep paars van kleur met een fruitige neus en een uitgebalanceerde afdronk.  

Bodegas Pedro Martinez Alesandro, Rioja Crianza (2017, Spanje) € 6.75 / € 32,-
Volle aroma`s van rood fruit.  In de smaak een volle structuur, toch ook fris door uitgebalanceerde zuren, kersenfruit, zoethout,  
kruiden, toast en een klein ‘tikje’ vanille en chocolade. Zacht in de afdronk. 

RODE WIJNEN PER FLES

Vida Organica, Malbec (2019, Mendoza, Argentinië) € 25,-
Volle kruidige Argentijnse wijn, aroma’s van rijpe kersen en pruimen. 

Weingut Gmeinböck, Zweigelt (2019, Oostenrijk) € 29,-
Charmante houtgerijpte wijn, een mooi alternatief in verhouding tot  
een klassieke Pinot Noir, licht van smaak met een fluwelige fruitbody.
De wijn heeft zachte tannine en elegante rondingen.   

Emiliana Organic Vineyards, Pinot Noir Bio O (2019, Chili) € 31,-
In de neus rode bessen, elegante kruidigheid en leer. De smaak is  
verrassend slank en fris voor een Pinot Noir uit Chili veel klein rood fruit.   

Integro Negroamaro, Bio Puglia (2021, Italië) € 34,-
Prachtige volle, krachtige wijn, zachte smaken van rijp roodfruit en 
een elegante afdronk 

Chianti Rufina Classico, Sangiovese (2018, Italië) € 37,-
Prachtige volle, krachtige wijn, zachte smaken van rijp roodfruit en 
een elegante afdronk 

Marco Porello, Barbera D’Alba Mommiano (2020, Piemonte, Italië) € 39,-
Volle fruitige wijn met tonen van rijpe aardbeien, kersen en frambozen.  
Hele mooie gebalanceerde zuurgraad. De druiven zijn handgeplukt en ondergaan een schilwerking van 7 -10 dagen. 

Conte di Campiano, Primitivo di Manduria (2017, Zuid-Oost, Italië) € 39,- 
Krachtige robijn rode wijn met stevige aroma’s van kersen, pruimen,  
kaneel en vanille. Met de hand geoogst, 4-6 maanden op eikenhouten  
vaten gerijpt. Zacht en kruidig  met smaken van geconcentreerd fruit  
zonder een enige bitterheid. De wijn heeft een mooie lange afdronk  

Bodegas Pedro Martinez Alesandro, Rioja Reserva € 40,- 
(2014, Spanje) 
Rijke volle aroma’s van rood fruit, zoethout, kruiden en toast. Verfijnde elegante wijn met een tikje vanille en chocolade. Krachtige afdronk 

 Brazin (B) Old Vine, Zinfandel € 46,-
(2017, Lodi, California – Verenigde Staten) 
Sappig, vol en kruidig. Boter zachte tannine, portachtige dikheid, mokka, jammig, hout. Volledige houtrijping op Frans en Amerikaans eiken. Een Zinfandel die fruitig, vol van smaak, intens, zacht en verleidelijk goed is. 

Chateau Grand Boise, Syrah, Grenache, 10% Cabernet Sauvignon € 52,-
(2016, Cotes de Provence, Frankrijk) 
Rijke smaak van zwarte kersen en zwarte bes. Elegante en cruchy opening.  Hele rijke kruidigheid met wat peper en opvallend veel lengte.    

 Chateau Rozier, Saint Emilion Grand Cru € 55,-
(2016, Bordeaux, Frankrijk) 
Diepe donkerrode kleur, een prachtig verfijnd bouquet van bessen, romige zoete kersen, specerijen, cederhout en een weelderige vanilletoets.  De wijn is fluweelzacht, rijk van smaak met het accent op mooi donker fruit.  

Camporeale, Amarone Della Valpolicella € 59,-
(2016, Verona, Italië) 
Warme diepe fluwelen wijn. Intense aroma’s van donkere bessen, rijp rood fruit en chocolade. Geperst van 3-4 maanden gedroogde druiven, waarna 26 maanden gerijpt in houten vaten.  Het vlaggenschip van Camporeale en onze rode wijnen. 

 Reyneke Cornerstone, Cabernet Sauvignon  € 61,-
Merlot 20%, Cabarnet Franc 20%.  
(2018, Stellenbosch, western Cape – Zuid-Afrika) 
Klassieke bordeauxstijl, een feest voor de smaakpapillen. Van cassis tot viooltjes en tabaksblad tot fijne mineraliteit. Een krachtige wijn die mooi combineert met lamskoteletten, entrecote of ossenhaas. Zuurgraad en gestructureerde tannines zijn perfect in balans. 

BUBBELS

Cava Duc de Foix Brut, Méthode Champenoise (Spanje)  € 6,50- / 32,-
Zeer fijne mousserende wijn, veel fruit en verfrissend van smaak.

Cava Duc de Foix Brut Rosé, Méthode Champenoise (Spanje)  € 32,-
Mooi roze van kleur met veel fruit. 

Champagne  € 60,-
Iets te vieren?.. Wij hebben altijd een mooie champagne voor u koud liggen. Vraag er naar bij de bediening.

KELDER WIJNEN

Wij vinden het leuk om ons assortiment wijnen continue te veranderen. Prachtige wijnen maken plaats voor nieuwe pareltjes.
De “oude’ wijnen bewaren we in de kelder en zijn extra mooi geprijsd. OP=OP! Vraag aan de bediening welke wijnen we hebben liggen.

RESERVEREN

  • Facebook

Contactgegevens

Proeverij De Open Keuken
Laanstraat 31
1211 HG Hilversum
035-6230777
info@deopenkeuken.nl

  • Facebook
  • Mail

Uniforme Voorwaarden Horeca

Op alle door ons aangegane overeenkomsten zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) van toepassing. Deze kunt u vinden op;  www.khn.nl/uvh-nl. Op uw verzoek kunnen wij deze kosteloos toesturen per mail. De UVH zijn bindend voor iedereen die van onze diensten gebruik maakt. Bij akkoord op de offerte gaat u ook akkoord met onze uniforme voorwaarden horeca.

Openingstijden

Maandag t/m zondag 16:00 uur – 22:00 uur

Borrel: 16:00 uur – 17:00 uur
Diner 17:00 uur – 22:00 uur

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

© Proeverij de Open Keuken | Webtail
  • Facebook
  • Instagram
  • Menukaart
  • Reserveren
  • Groepen
  • Valentijnsdag
  • Kaasfondue
  • Vacatures
Scroll naar bovenzijde

Met uw toestemming plaatsen wij “tracking cookies” op uw computer. Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van uw online gedrag. Dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

Akkoord