Loading
De Open Keuken
  • Proeverij De Open Keuken
  • Menukaart
  • Groepen
  • Contact & Reserveren
  • KERST
  • Vacature
  • Galerij
  • Menu
  • Facebook
  • Instagram

Menukaart

Menu’sProevertjesHoofdgerechtenBijgerechtenNagerechten

Proef ons Verrassingsmenu 30.50 p.p.
Laat u verrassen door onze specialiteiten!
Ons keukenteam serveert u twee van onze favoriete Proevertjes als voorgerecht om u vervolgens met nog twee van onze meest geliefde Proevertjes te verrassen. Daarbij geniet u van onze beroemde puntzak friet met m’naise. Tot slot serveren wij u een verrassingsdessert.

Proef ons Verrassingsmenu de Luxe (per 2 personen te bestellen) 31.50 p.p.
Laat u verrassen door onze specialiteiten!
Ons keukenteam serveert voor u samen vier van onze favoriete Proevertjes als voorgerecht om u vervolgens met nog vier van onze meest geliefde Proevertjes te verrassen. Daarbij geniet u van onze beroemde puntzak friet met m’naise. Tot slot serveren wij u beiden een verrassingsdessert.

Proef de Proevertjes menu 33.50 p.p.
Maak kennis met de Proevertjes van Proeverij De Open Keuken!
U kiest om te beginnen twee Proevertjes. Ook voor de hoofdronde zoekt u twee Proevertjes uit. Wij serveren er onze beroemde puntzak friet met m’naise bij. Daarna sluit u het menu af met een dessert naar keuze.

Proef de Open Keuken menu 36.50 p.p.**
Proeverij De Open Keuken laat u de wereld proeven!
U kiest om te beginnen twee Proevertjes. Daarna maakt u een keuze uit de hoofdgerechten. Wij serveren er friet met m’naise bij. Als afsluiting van het menu kiest u nog een dessert.

* Speciale aanbiedingen kunnen niet gecombineerd worden met andere acties & kortingen / dinercheques / gift cards
**Indien u kiest voor onze Tournedos (180 gram) dan brengen wij een supplementprijs van € 5 in rekening

Heeft u vragen of opmerkingen met betrekking tot uw dieet, wij helpen u graag.

Proevertjes 6.75 p. stuk

Een Proevertje is kleiner dan een voorgerecht, zodat u er meerdere kunt ‘proeven’.
Wij raden u aan twee Proevertjes in de voorronde en twee Proevertjes in de hoofdronde te kiezen.

Proevertjes in de voorronde     

Italiano Nouvello
Rundercarpaccio met rucola, olijven, pijnboompitten & kappertjes.
Geserveerd met een pesto balsamico dressing en vers geraspte Grana Padano.

Hertencarpaccio
Dun gesneden hertencarpaccio met gebakken paddenstoelen, bietenblad,
zoet-zure gele biet en een frambozendressing   

Smoked Duck (+ 2.00)
Huisgerookte eendenborst, koud geserveerd, met een salade van witlof en
appel. Geserveerd met een chutney van peer & rode peper, een dressing van oude balsamico en gekarameliseerde pompoenpitten

Spaans genot
Verse vijg met geitenkaas & spek uit de oven.
Geserveerd met rucola, gebruneerde noten en vijgenstroop.

Koninklijke Zalm
Salade van zoete aardappel, bieslook en crème fraîche met een roosje van huisgerookte zalm en red meat radijs. Geserveerd met een dressing van grove mosterd.

Uit eigen Rookoven
Salade van warm gerookte kabeljauw, in chili & gember gemarineerde koolraap,
wakame en mesclun.

Sake Maguro  (+ 2.00)
Sashimi van Noorse zalm geserveerd met wasabi, wakame, gemberflakes en sojasaus, geserveerd met een maki van krab & gebakken gamba.

Sous Caprese
Gevulde sous met mozzarella, vleestomaat, salade mesclun en geserveerd met een notenmelange en een dressing van basilicum.

Winterse Salade (+ 2.00)
Salade met Roquefort, stoofpeer, pecannoten, paddenstoelen en een honing-tijmstroop.

Veggie Carpaccio
Carpaccio van dungesneden gele biet,
met uitgesneden sinaasappel, gepofte cerise tomaat, rode biet met witte balsamico

Pompoen Soep
Huisgemaakte pompoensoep van muskaatpompoen met crème fraîche en five spice crouton.

         

 

Proevertjes in de hoofdronde

Verrassings-ei
Gepocheerd ei, gepaneerd en gefrituurd. Geserveerd op een crouton
met Serranoham en truffelmayonaise.

Hertenbiefstuk  (+ 2.00)
Hertenbiefstuk geserveerd met een hutspot met salami,
bestrooid met tamme kastanje en een saus van rozemarijn

Grootmoeders Recept
Runderhachee met ui, ontbijtkoek, kaneel, laurier, chili.
Geserveerd met een stamppot van rode kool en appel, bestrooid met krokante kruidkoek

Yakitori Ribs
Onze beroemde Open Keuken spareribs gegaard in Yakitori marinade met knoflooksaus.

Kiplekker
Gewokte kippendijen (gemarineerd in sesamsaus, rode peper en gember) met peultjes, bloemkool, rode ui en spitskool. Bestrooid met cashewnoten.            

Pulled Duck  (+ 2.00)
Pulled duck op een flensje met hoisin en een pluksel van taugé, bosui,
kervel en scheuten. Geserveerd met een pipetje van huisgemaakte pittige chilisaus.

Zalmfilet  (+ 2.00)
Gebakken zalmfilet met gekookte kriel, een saus van gepofte paprika en
geroosterde venkel met masala.

Camarao Aioli
Goed gemarineerde gewokte gamba’s geserveerd met knoflooksaus.

Melanzana
Melanzana van courgette, brie, aubergine, basilicum en tomatensaus geserveerd in bladerdeeg met een crumble van rozemarijn, tijm en knoflook. 

Winterse Risotto
Risotto bereid met pompoen, basilicum pesto, rucola, bosui, Parmezaan, geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie

Vegetarische Tallegio Burger
Gebakken (gepaneerd) Tallegio, geserveerd op een brioche broodje
met rode uiencompote, dadel en een stroop van appel.

Catch of the Day als Proevertje (+ 2.00)
U kunt bij onze medewerkers vissen naar de vangst van vandaag.     

Hoofdgerechten

Vleesgerechten

Yakitori Ribs XL 19.00
Onze beroemde spare ribs gegaard in Yakitori marinade.
Liever een halve meter? (+ 3.50)

Grootmoeders Recept XL 18.50
Runderhachee met ui, ontbijtkoek, kaneel, laurier, chili.
Geserveerd met een stamppot van rode kool en appel, bestrooid met krokante kruidkoek

Hertenbiefstuk XL 22.50
Hertenbiefstuk geserveerd met een hutspot met salami,
bestrooid met tamme kastanje en een saus van rozemarijn.

Italiano Nouvello XL 17.50
Rundercarpaccio met rucola, olijven, pijnboompitjes & kappertjes.
Geserveerd met balsamicodressing en vers geraspte Parmezaan.

Kaasfondue Bellevue 22.75
Huisgemaakte kaasfondue met groentegarnituur,
dun gesneden vleeswaren, cornichons, zilveruitjes & brood
Geserveerd met pesto.

Liever uw kaasfondue vegetarische geserveerd?
Bestel dan onze Kaasfondue Helvetti 18.75

Dry-Aged vlees

In Nederland eten we rundvlees vaak te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees enkele weken rijpen. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur maar tegenwoordig doen we dit in een speciale koelcel. Dit noemen we dry-ageing! In de dry-ageing koelcel verdampt het vocht in het vlees tot wel 30% en breken de natuurlijke enzymen het spierweefsel af. Deze rijping duurt minimaal 21 dagen en geeft het vlees een zeer malse structuur en een intense smaak! Wanneer je het vlees doorsnijdt, is het van binnen helderrood en boterzacht!

Tournedos ‘Open Keuken’ (180 gr) 26.75
Dry Aged tournedos geserveerd met groentegarnituur
en rode wijn- of pepersaus

Entrecote (200 gr) 21.75
Dry Aged entrecote geserveerd met groentegarnituur
en rode wijn- of pepersaus

Visgerechten

Catch of the day ‘dagprijs’
U kunt bij onze medewerkers vissen naar de vangst van vandaag.

Camarao Aioli XL 21.00
Specialiteit van De Open Keuken: een groot portie goed gemarineerde gamba’s geserveerd met knoflooksaus.

Vegagerechten

Winterse Risotto XL 18.50
Risotto bereid met pompoen, basilicum pesto, rucola, bosui, parmezaan en pompoenpitolie

Kaasfondue Helvetti 18.75
Huisgemaakte kaasfondue met o.a.
komkommer, cherrytomaatjes, appel, paprika & brood
Geserveerd met pesto.

Bijgerechten

3.95 p. stuk
– Puntzak friet met mayonaise
– Stamppot van rode kool en appel
– Roseval aardappeltjes uit de oven
– Warm groentegarnituur
– Gemengde frisse salade   

Nagerechten

6.75 p. stuk

Winter Love
3 verschillende bollen roomijs geserveerd met een room van kaneel.

Tiramisu
Tiramisu van Baileys met koffiestroop
geserveerd met koffie-ijs.

Tonka Tonka
Panna cotta van tonkabonen met een jam van wilde bramen en walnoten-ijs.

Crème Brûlée
Huisgemaakte crème brûlée van hazelnoot met room van karamel.

Onweerstaanbaar Lekker
Warm chocoladetaartje geserveerd met karamelsaus, vanille-ijs en slagroom.

Koffielekkers Open Keuken
Koffie of thee geserveerd met een kleine verwennerij aan zoetigheden

Een Rijp Kwartet (+ 3.25)
Kaasplankje van 4 soorten kaas geserveerd met roggebrood, appelstroop en walnoten.

Twijfelaartje (+ 3.25)
Onze keuken verrast u met een drietal van onze overheerlijke desserts.

Contactgegevens:

Proeverij De Open Keuken
Laanstraat 31
1211 HG Hilversum
035-6230777
info@deopenkeuken.nl

Nieuwsbrief

Binnenkort kunt u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

RESERVEER NU
© Horeca van de Kaart | Horeca van de Kaart
  • Facebook
  • Instagram
  • Proeverij De Open Keuken
  • Menukaart
  • Groepen
  • Contact & Reserveren
  • KERST
  • Vacature
  • Galerij
Scroll naar bovenzijde

Met uw toestemming plaatsen wij “tracking cookies” op uw computer. Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van uw online gedrag. Dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

Akkoord