VLEES
Menukaart
Geniet van onze Proevertjes en Hoofdgerechten,
in ons restaurant of op ons terras.
Onze Chef legt jullie in de watten!
Proef ons Verrassingsmenu 34.50 p.p.
Laat je verrassen door onze specialiteiten!
Ons keukenteam serveert twee van onze favoriete Proevertjes als voorgerecht om je vervolgens met nog twee van onze meest geliefde Proevertjes te verrassen. Daarbij geniet je van onze beroemde puntzak friet met m’naise en serveren wij als afsluiting een verrassingsdessert.
Proef ons Lentemenu, Proeverij van de Chef (per 2 pers. te bestellen) 35.50 p.p.
Laat je verrassen door onze Chef!
Hij serveert jullie samen vier van zijn favoriete Proevertjes als voorgerecht om jullie vervolgens met nog vier van zijn meest geliefde hoofdgerecht Proevertjes te verrassen. Daarbij geniet je van onze beroemde puntzak friet met m’naise en serveert hij jullie als afsluiting een Petit Grand Dessert.
Proef de Proevertjes menu 37.50 p.p.
Maak kennis met de Proevertjes van Proeverij De Open Keuken!
Je kiest om te beginnen twee Proevertjes. Ook voor de hoofdronde zoek je twee Proevertjes uit. Wij serveren er onze beroemde puntzak friet met m’naise bij. Daarna sluit je het menu af met een dessert naar keuze.
Proef het Open Keuken menu 39.50 p.p.
Proeverij De Open Keuken laat je de wereld proeven! Je kiest om te beginnen twee Proevertjes. Daarna maak je een keuze uit de hoofdgerechten. Wij serveren er friet met m’naise bij. Als afsluiting van het menu kies je nog een dessert.
Speciale aanbiedingen kunnen niet gecombineerd worden met andere acties, kortingen, dinercheques en/of gift cards.
**Indien je kiest voor onze Rib-Eye (200 gram) in combinatie met het Proef het Open Keuken menu dan brengen wij een supplementprijs van 5.- in rekening.
Proevertjes
Een Proevertje is kleiner dan een voorgerecht, zodat je er meerdere kan ‘proeven’.
Wij raden je aan twee Proevertjes in de voorronde en twee Proevertjes in de hoofdronde te kiezen.
Proevertjes in de voorronde
€ 7.75 p. stuk
Italiano Nouvello
Rundercarpaccio met rucola, olijven, pijnboompitten en kappertjes. Met een pesto-balsamico dressing en versgeraspte Grana Padano.
Entrecote et Les Dames
Dun gesneden entrecote met groene asperges, zilverui, gekonfijt mosterdzaad en croutons.
Japanse Keuken (+2.00)
Tataki van kalfsmuis met spinazie, daslook en een gel van zwarte knoflook & ansjovis.
Rillettes de Poisson
Salade van gerookte makreel met groene appel. Geserveerd op een toastje van briochebrood.
Sake Kani (+ 2.00)
Sashimi van Noorse zalm met wasabi, wakame, sojasaus en ingelegde gember. Geserveerd met een maki van krab en Japanse omelet.
Makreel Ajo Blanco
Gepekelde makreel met koolrabi en Ajo Blanco (een ‘Gazpacho’ van amandel en knoflook.)
Caviar d’Aubergine
Huisgemaakte baba ganoush met labneh (met gepofte knoflook), za’atar, granaatappel, koriander en naanbrood.
Gepofte Bospeen
Gepofte bospeen met crème van kokos, tandoori kroepoek en een vinaigrette van wortel en peterselie.
Courgette Soep
Vegetarische courgette soep geserveerd met croutons en Grana Padano.
Proevertjes in de hoofdronde
€ 8.75 p. stuk
Camarao Aioli
Goed gemarineerde, gewokte gamba’s geserveerd met knoflooksaus.
Iberico Procureur
Rosé gebakken Iberico procureur, met geroosterde bimi en jus met gepofte knoflook.
Lamstoof (+ 2.00)
Gestoofde lamsbout met doperwtencrème, rode-ui compote en krokante parmaham.
Yakitori Ribs
Onze beroemde spareribs gegaard in Yakitori marinade, geserveerd met atjar en knoflooksaus.
Catch of the Day als Proevertje (+ 2.00)
Vis bij onze medewerkers naar de vangst van vandaag.
Tagliatelle Divine
Tagliatelle met spinazie, bundelzwammen en romige saus van witte wijn.
Geserveerd met gehakte amandel, rucola en Grana Padano.
Visburger
Krokant gebakken visburger, in sesam gepaneerd, geserveerd op een brioche met komkommerlinten, wakame en sesamsaus.
De Stapelaar
Gepaneerde en krokant gefrituurde aubergine met geitenkaascrème en honingdressing.
Frisse Voorjaarscurry
Frisse curry op basis van kokosmelk met doperwten, peultjes, bloemkool en witte bonen. Geserveerd met wilde rijst en cashewnoten.
Proevertje van de Chef
Informeer bij de bediening naar het Proevertje van de Chef.
Hoofdgerechten
Italiano Nouvello XL 19.50
Rundercarpaccio met rucola, olijven, pijnboompitjes en kappertjes. Geserveerd met balsamicodressing en versgeraspte Parmezaan.
Yakitori Ribs XL 22.50
Onze beroemde spareribs gegaard in Yakitori marinade. Geserveerd met atjar en knoflooksaus.
Liever een halve meter? + 3.50
Lamstoof XL 19.50
Gestoofde lamsbout met groentegarnituur, krielaardappeltjes en eigen jus.
Iberico Procureur 19.75
Rosé gebakken Iberico procureur met groentegarnituur, krielaardappeltjes
en jus met gepofte knoflook.
Ribeye ‘Open Keuken’ (180 gr) 24.75
Ribeye geserveerd met groentegarnituur, krielaardappeltjes en rode wijn- of pepersaus.
VIS
Catch of the Day dagprijs
Vis bij onze medewerkers naar de vangst van vandaag.
Camarao Aioli XL 21.00
Specialiteit van De Open Keuken: een groot portie goed gemarineerde gamba’, geserveerd met knoflooksaus.
VEGA
Tagliatelle Divine XL 18.75
Tagliatelle met spinazie, bundelzwammen en romige saus van witte wijn.
Geserveerd met gehakte amandel, rucola en Grana Padano.
Frisse Voorjaarscurry XL 18.75
Frisse curry op basis van kokosmelk met doperwten, peultjes, bloemkool en witte bonen. Geserveerd met wilde rijst en cashewnoten.
Bijgerechten
4.25 p. stuk
* Puntzak friet met mayonaise
* Krielaardappeltjes uit de oven
* Gemengde frisse salade
* Gemengde warme groenten
Nagerechten
7.75 p. stuk
Spring Love
3 verschillende bollen fris sorbetijs.
Geserveerd met slagroom en hazelnoot-koekcrumble.
Lente in een Glas
Witte chocolademousse met verse Hollandse aardbeien en boerencake.
Tropische Passie
Passievrucht cheesecake met mango sorbet, gebrande kokos en mango-basilicum vinaigrette.
Onweerstaanbaar Lekker
Zacht chocoladetaartje met slagroom en vanille-roomijs.
Koffielekkers Open Keuken
Koffie of thee geserveerd met een kleine verwennerij aan zoetigheden.
Een Rijp Kwartet (+ 2.25)
4 soorten kaas afkomstig van Echte Liefde. Geserveerd met roggebrood en vruchtenconfiture.
Twijfelaartje (+ 2.25)
Onze keuken verrast je met een drietal van onze overheerlijke desserts.
Kindergerechten
3-gangen Kindermenu naar keuze € 15.-
Tomatensoep €4.50
Tomatensoep met balletjes.
Carpaccio €7.25
Rundercarpaccio met sla en pijnboompitten, pesto balsamico dressing en geraspte kaas.
Portie kipnuggets, vissticks, frikandel of kroket €8.50
Daarbij warme groente, puntzakje friet, mayonaise en appelmoes.
Yakitori Ribs €10.25
Spareribs uit onze zoete yakitori marinade met knoflooksaus, puntzakje frites en warme groente.
Camarao Aioli €10.25
Portie gewokte gamba’s met knoflooksaus, warme groente, puntzakje friet, mayonaise en appelmoes.
Catch of the Day €10.25
Vis naar de vangst van vandaag, met warme groente, puntzakje friet, mayonaise en appelmoes.