KERST 2019

4-GANGEN KERSTMENU € 42.50
5-GANGEN KERSTMENU € 47.50

Op 1e & 2e kerstdag kunt u genieten van een 4- of 5-gangen kerstmenu.

Op kerstavond serveren wij zowel à la carte als een aangepast (vergelijkbaar) 4- of 5-gangen kerstmenu. Voor het kerstmenu dient u te reserveren.

U maakt vooraf uw keuze tussen het 4- of 5-gangen Kerstmenu.
Op de avond zelf kiest u uw gerecht per gang.
De tussengerechten maken géén deel uit van het 4-gangen menu.


Voorgerechten

Rouleau van gerookte wilde gans, pruimen & eendenlever,
gesuikerde pecannoten met ahornstroop en kruidenpluksel
geserveerd met brioche

Trilogie van huisgerookte zalm;
gemarineerd in rode biet,  Japanse matcha poeder en gebakken in zwarte sesam
geserveerd met wasabi-mayonaise

Bavaroise van pompoen & zoete aardappel met olijventapenade
in aceto gemarineerde bundelzwam,
bestrooid met fijne spuitjes en crumble van noten

Soepen
Gebonden wildsoep met geplukte eendenbout, shiitake en bosui

Pastinaaksoep met kastanje, fijn gesneden rucola en een crème van kurkuma


Tussengerechten
Rotolo van paddenstoelen, spinazie, rucola, courgette & Parmezaan
met een saus van Pomodori en een olie van salie

Rode mul filet met zwarte risotto en gebakken bimi
met een saus van gerookte schaaldieren

Deep fried pork belly met een julienne van peulvruchten
geserveerd  met een crème van knolselderij & truffel,
een stroop van balsamico en met waterkers

Hoofdgerechten
Hertenbiefstuk
met grootmoeders stoofpeer, anijschampignons en een chorizo- aardappelpuree,
geroosterde little gem en een saus van rozemarijn

Grietfilet
met crosne en een crème van pompoen,
brunoise van zoete aardappel, nicola en paarse & oranje peen
en een romige saus van strandkrabben

Winterse ‘Moestuin’
 knolselderij, chioggia biet, geglaceerde bospeen
quinoa met kervel, gefrituurde flower sprout
en een saus van paprika en

Petit Grand Dessert
Een proeverij van chocoladetaart, tiramisu van Baileys
crème brûlée van hazelnoot en vanille ijs

U kunt uw Kerstdiner uitbreiden met een kaasplateau en/of
lekkers voor bij de koffie/thee.

Kaasplateau (+ €8,75)
U kunt uw Kerstdiner uitbreiden met een overheerlijk kaasplateau
die wij serveren met dadeltaart en appelstroop.

Koffielekkers Open Keuken (+ €4,00)
Speciaal voor bij de koffie/thee, om uw Kerstdiner feestelijk af te sluiten:
Laat u verrassen door een selectie van onze eigen huisgemaakte zoetigheden!

Bel naar 035 6230777,
mail ons via info@deopenkeuken.nl

of reserveer via: