MENU’S
Maak je avond compleet door te kiezen voor één van onze menu’s.
Proeverij van de Chef – 46.50
(Ook vegetarisch te bestellen)
Laat je verrassen door onze Chef!
Hij serveert zijn favoriete Proevertjes als voorgerecht en hoofdgerecht om te delen. Vervolgens sluit je het menu af met een Petit Grand Dessert.
Bestellen uw tafelgenoten ook dit menu? Dan serveren wij u een uitgebreidere selectie aan Proevertjes.
Proef de Proevertjes – 44.50
Maak kennis met de Proevertjes van Proeverij De Open Keuken. Je kiest twee Proevertjes als voorgerecht en twee Proevertjes als hoofdgerecht. Vervolgens sluit je het menu af met een dessert naar keuze.
Proef de Open Keuken – 47.50*
Liever een “normaal” hoofdgerecht? Kies dan voor het Proef de Open Keuken menu. Begin met het kiezen van twee Proevertjes als voorgerecht. Vervolgens kun je kiezen uit onze XL-hoofdgerechten. Tot slot sluit je het menu af met een dessert naar keuze.
Bij onze menu’s wordt bij de hoofdronde per twee personen een bijgerecht naar keuze geserveerd.
– Puntzak friet met mayonaise
– Roseval aardappels uit de oven met crème fraîche en bosui
– Coleslaw met rode sla en pittenmix
– Geroosterde Bloemkool met kerrie olie en zure room
Speciale aanbiedingen kunnen niet gecombineerd worden met andere acties, kortingen, dinercheques en/of gift cards.
*Indien je kiest voor onze Tournedos (180 gram) in combinatie met het Proef de Open Keuken menu brengen wij een supplementprijs van 7.50 in rekening.
PROEVERTJES
Een Proevertje is kleiner dan een voorgerecht, zodat je er meerdere kan ‘proeven’.
Wij raden je aan twee Proevertjes in de voorronde en twee Proevertjes in de hoofdronde te kiezen.
Proevertjes in Voorronde
€ 9.50 p. stuk
Italiano Nouvello
Rundercarpaccio met rucola, truffelmayonaise, Grana Padano en geroosterde zonnebloem- en pijnboompitten.
Sake Kani (+ 2.00)
Sashimi van Noorse Zalm met wasabi, wakame, sojasaus en ingelegde gember.
Geserveerd met verschillende soorten huisgemaakte sushi.
Spicy Steak Tartare
Steak tartaar aangemaakt met tomaat en gerookte paprika. Geserveerd met geroosterde maïskolf, zoet-zure babymaïs en krokante maïskorrels.
Rillettes de Poisson
Salade van gerookte makreel, geserveerd met groene appel, mierikswortel-mayonaise en een toastje van briochebrood.
Prosciutto di Parma
Salade van Parmaham, Haricots Verts, zongedroogde tomaat, gerookte paprika-mayonaise en hazelnoten.
Koninklijke Vis (+ 2.00)
Huisgerookte zalm geserveerd met crème fraîche, bieslook, krokante aardappel en soja-‘kaviaar’.
Chèvre Froid
Geitenkaas ‘brûlée’, geserveerd met walnoten, breekbrood en balsamicostroop.
Poké Bowl
Sushi rijst met komkommer, bosui, sojabonen, wakame, kewpie mayonaise en sesamzaadjes. Liever met sashimi van zalm? (+2.00)
Aspergesoep
Romige soep van asperges, geserveerd met croutons, courgette, krab en dragon.
Liever vegetarisch? Geef het bij ons aan!
Proevertjes in de Hoofdronde
€ 10.50 p. stuk
Camarao Aioli
Goed gemarineerde, gewokte gamba’s geserveerd met knoflooksaus.
Catch of the Day als Proevertje (+ 2.00)
Vis bij onze medewerkers naar de vangst van vandaag.
Yakitori Ribs
Onze beroemde spareribs gegaard in Yakitori marinade, geserveerd met atjar en knoflooksaus.
Als Biefstuk Gebakken (+ 2.00)
Rosé gebakken Diamanthaas, geserveerd met bereidingen van zoete aardappel, fijn gesneden bosui en jus met steranijs.
Flamed Salmon
Geroosterde zalmfilet geserveerd gewokte groenten en noodles, afgeblust met sojasaus.
Chicken Satay
Saté van Indisch gemarineerde kippendijen, geserveerd met pindasaus, atjar, krokante uitjes en kroepoek.
Oeuf à la Caesar
Krokant gepocheerd ei, geserveerd met romaine sla, knoflook croutons, Parmezaanse kaas en bieslook.
Risotto Verde
Smeuïge risotto met geserveerd met een mengsel van doperwten, witte bonen en bleekselderij, afgemaakt met geroosterde zonnebloem- en pijnboompitten.
Het Witte Goud
Hollandse witte asperges met verse peterselie, eidooiercrème en bruine boter-croutons.
Bijgerechten
5.50 p. stuk
– Puntzak friet met mayonaise
– Roseval aardappels uit de oven met crème fraîche en bosui
– Coleslaw met rode sla en pittenmix
– Geroosterde Bloemkool met kerrie olie en zure room
HOOFDGERECHTEN
Liever een hoofdgerecht van een “normaal” formaat?
Kies dan voor één van onze XL-gerechten.
Italiano Nouvello XL 20.50
Rundercarpaccio met rucola, truffelmayonaise, Grana Padano en geroosterde zonnebloem- en pijnboompitten. Geserveerd met brioche toast.
Yakitori Ribs XL 23.75
Onze beroemde spareribs gegaard in Yakitori marinade. Geserveerd met atjar en knoflooksaus.
Liever een halve meter? +5,-
Tournedos ‘Open Keuken’ (180 gr) 33.50
In de roomboter gebakken Tournedos geserveerd met groentegarnituur, roseval aardappels en jus met steranijs.
Vis
Salade Riche XL 23.75
Een frisse maaltijdsalade met verschillende soorten warme en koude vis.
Catch of the Day dagprijs
Vis bij onze medewerkers naar de vangst van vandaag.
Camarao Aioli XL 23.50
Specialiteit van De Open Keuken: een groot portie goed gemarineerde gamba’, geserveerd met knoflooksaus en atjar.
Vega
Risotto Verde XL 21.50
Smeuïge risotto met geserveerd met een mengsel van doperwten, witte bonen en bleekselderij, afgemaakt met geroosterde zonnebloem- en pijnboompitten.
Poké Bowl XL 21.50
Sushi rijst met komkommer, bosui, sojabonen, wakame, kewpie mayonaise en sesamzaadjes. Liever met sashimi van zalm? (+5,-)
Seizoen
Het Witte Goud 24.50
Hollandse witte asperges met verse peterselie, eidooiercréme en bruine boter-croutons. Geserveerd met roseval aardappels uit de oven en krokant gepocheerd ei.
Extra bij te bestellen:
- Zalmfilet uit de oven +5,-
- Gooische beenham +5,-
- Parmaham +5,-
BIJGERECHTEN
5.50 p. stuk
– Puntzak friet met mayonaise
– Roseval aardappels uit de oven met crème fraîche en bosui
– Coleslaw met rode sla en pittenmix
– Geroosterde Bloemkool met kerrie olie en zure room
DESSERTS
Geniet van een van onze heerlijke desserts om de avond goed af te sluiten.
8.75 p. stuk
Onweerstaanbaar Lekker
Zalige, zachte chocoladetaart geserveerd met verkruimelde pinda’s, karamelsaus en slagroom.
Van de Garde
Een klassieker van De Open Keuken, Chocolademousse rechtstreeks van de garde! Geserveerd met karamelsaus en slagroom.
Lente in een Glas
Vanille-mousse met aardbeiensaus en verse aardbeien. Daaronder nog Lange Vingers, ondergedompeld in rabarberpuree.
Tropische Passie
Mango sorbetijs geserveerd met geroosterde kokos, slagroom en passievrucht-gel.
Koffielekkers Open Keuken
Koffie of thee geserveerd met een kleine verwennerij aan zoetigheden.
Een Rijp Kwartet (+ 3.25)
4 soorten kaas afkomstig van kaaswinkel Echte Liefde. Geserveerd met roggebrood en vijgen-dadelchutney.
Twijfelaartje (+ 2.25)
Onze keuken verrast je met een drietal van onze overheerlijke desserts.
DESSERTS
Geniet van een van onze heerlijke desserts om de avond goed af te sluiten.
8.50 p. stuk
Voorgerechten
Tomatensoep € 6.25
Tomatensoep met balletjes. Ook vegetarisch mogelijk
Carpaccio € 9.50
Rundercarpaccio met sla, pijnboompitten, olijfolie en geraspte kaas
Hoofdgerechten
Portie kipnuggets, vegetarische loempia’s, vissticks, frikandel of kroket € 9.50
Met warme groente, puntzakje friet, mayonaise en appelmoes.
Yakitori Ribs € 11.50
Spareribs uit onze zoete yakitori marinade met knoflooksaus, puntzakje frites en rauwkost
Camarao Aioli € 11.50
Portie gewokte gamba’s met knoflooksaus, rauwkost, puntzakje friet, mayonaise en appelmoes.
Catch of the Day € 11.50
Vis naar de vangst van vandaag, met rauwkost, puntzakje friet, mayonaise en appelmoes.
Dessert
Kinderijsje € 5.50
2 bolletjes ijs, & slagroom.
WIJNKAART
WITTE WIJNEN
Legendary, Chardonnay
(2023, Roemenië) 5,50 / 27,5
Zachte frisse chardonnay met smaken van banaan, perzik, en tropisch fruit.
Caillou, Sauvignon Blanc
(2022 Sud Ouest, Frankrijk) 6,25 / 31,-
Karakteristieke Sauvignon met een opvallend zachte structuur.
Soepel en fris met veel exotisch fruit.
Sanziana, Pinot Grigio
(2023, Roemenië) 5,75 / 28,50
Zachte wijn met een frisse, rijke smaak van ananas en witte perzik.
Veel fruit en een zuurkraag met citrus. Klein bittertje in de afdronk.
Viognier, Domaine de Castelnau
(2022, Frankrijk) 6,50 / 32,-
Lichtgeel. In de neus heerlijk zuiver en niet te zwoel met bloemetjesaroma’s
en veel rijp geel fruit. Rond met rijpe romigheid, maar ook frisheid van de mooie zuren. Verrassend frisse, zuivere en sappige Viognier.
Ycaro, Gewurztraminer
(2021, Chili) 6,25 / 31,-
Frisse stijl gewurztraminer. Geuren van lychee, meloen en kruiden. Mooie droge frisse wijn
Italo Cescon, Pinot Grigio del Friuli Grave
(2022, Italië) 9,25 / 39,-
Frisse zachte wijn, breed van smaak met een lang aanhoudende afdronk. Fris citrushout, zachte perzik en nootmuskaat.
Mergelland, Hoeve Nekum Riesling
(2022, Nederland) 8,75 / 39,-
In de neus rijke appeltjes, fris citrus fruit en exotische tonen. De smaak is fris met een ronde en vrij zachte afdronk. Zeer gastronomisch.
Picpoul de Pinet,
(2022, Languedoc-Roussillon, Frankrijk) 33,-
Heldere bleek-gele wijn. Geur van tropisch fruit, de bloesem van brem en het (voor Picpoul) kenmerkende jodium toontje. Levendige aanzet, maar verfijnd. Smaak tonen van lycee en witte bloesem. Verfrissende afdronk.
Mount Riley, Sauvignon Blanc
(2022, New Zealand) 34,-
Intense aromatische wijn. Fruitig met grassige tonen. Lange afdronk met aroma’s van meloen en tropisch fruit.
Gran Mariu Barrica, Verdejo
(2022, Madrid, Spanje) 35,-
Stuivende wijn van 100% verdejo. De druiven vergisten in Franse eiken houten vaten. Waarna de wijn verder rijpt in RVS tanks. Een sappige, frisse wijn, boordevol exotisch fruit in de neus, een romig mondegvoel en mooie complexiteit.
Wente Wetmore, Chardonnay
(2021, Verenigde Staten) 41,-
Een echte mondvullende Chardonnay! Aroma’s van rode appel, vanille en geïntegreerde houttoetsen, citrus en tropisch fruit. In de mond een hint van appel, getoast brood, boter en subtiel hout.
Gmeinböck, Grüner Veltliner
(2021, Oostenrijk) 32,-
Hout opgevoed. Met aroma van geel fruit en kruiden, op de tong krachtig met aroma‘s van geel fruit en een subtiele hint van hout en kruiden.
Reyneke Organica, Chenin Blanc,
(2021, Zuid-Afrika) 42,-
Verkwikkende wijn. Plezierige neus met peer, gele appel en licht ananas. De smaak is fris en levendig. Hele mooie structuur die ondersteund wordt met zuren die perfect in balans zijn.
Sancerre Le Clos du Roy, Sauvignon Blanc
(2021, Frankrijk) 59,-
In de geur expressief met veel fruit en bloemen. In de mond soepel en verhoudingsgewijs rond met relatief rustige zuren, mooie mineralen en een lange afdronk. Heerlijk gebalanceerde en goed rijpe Sancerre.
Chablis Fèvre-Fèvre, Chardonnay
(2021, Bourgogne, Frankrijk) 59,-
Loepzuivere en expressieve Chardonnay, een ode aan de unieke Kimmeridge-bodems. (kalk, klei en fossiele schelpdieren) Een frisse, zachte wijn met zowel in geur en smaak veel mineraliteit en wit fruit zoals peer en perzik. Mooie lange afdronk.
ROSÉ WIJNEN
Caillou Rosé, Gamay,
(2022, Frankrijk) 5,50 / 27,50
Proef & ruik een super frisse, strakke en verfijnde zomerwijn. Mooi licht, bleek van kleur, gemaakt in Zuid Franse ‘gris’stijl. Proef elegant rood fruit, fijne bosaardbeitjes, iets witte perzik en zonnig citrusfruit. Fijne ‘doordrinker’.
0.0 Wijnen
Opia, ChardonNay (Zuid-Frankrijk) 0.0% 4,75 / 24,-
Herkenbare Chardonnay-kenmerken. Fruitig en bloemig met tonen van witte perzik, citrus en vanille. Verfrissende smaak met zeer aangename zuren.
Noa rosé, Tempranillo (Duistland) 0.0% 5,25 / 26,50
Dit is een biologische, plezierige, lichte rosé zonder alcohol en gemaakt van de Tempranillo druif. Vol van smaak met fruittonen van perzik en grapefruit.
Prosecco Pizzolato Spumante, (Italie) 0,20L 0.0% 11,75
Een alcoholvrije bubbel van vers geperst, maar nog niet vergist sap van witte druiven. Deze mousserende wijn heeft een aromatische geur van appels, peren en bloesem.
RODE WIJNEN
Legendary, Merlot
(2022, Roemenië) 5,50 / 27,50
Veel roodfruit, beetje kruidig. Goed gebalanceerd, makkelijk drinkbare stijl met een toon van herfstbladeren op de afdronk.
Chão de Urze, Cab. Sauvignon, Tempranillo
(2016, Portugal) 5,75 / 28,50
Granaatrode Portugese wijn, intense smaak van lang gerijpte vruchten. Soepel en in balans, met een geur van bosbramen. Deze wijn wordt gebotteld binnen de muren van een gevangenis.
Roccalanna, Montepulciano (2021, Abruzzo, Italië) 6,25/31,-
Stevige ronde wijn met smaken van rode kers en bessen. Diep paars van kleur met een fruitige neus en een uitgebalanceerde afdronk.
Bodegas Pedro Martinez Alesandro, Rioja Crianza
(2021, Spanje) 8,25 / 41,-
Volle aroma`s van rood fruit. In de smaak een volle structuur, toch ook fris door uitgebalanceerde zuren, kersenfruit, zoethout, kruiden, toast en een klein ‘tikje’ vanille en chocolade. Zacht in de afdronk.
Bodegas Pedro Martinez Alesandro, Rioja Reserva
(2016, Spanje) 9,25 / 45,-
Rijke volle aroma’s van rood fruit, zoethout, kruiden en toast. Verfijnde elegante wijn met een tikje vanille en chocolade. Krachtige afdronk
Emiliana Organic Vineyards, Pinot Noir Bio (2021, Chili) 7,25 / 36,-
In de neus rode bessen, elegante kruidigheid en leer. De smaak is verrassend slank en fris voor een Pinot Noir uit Chili veel klein rood fruit.
Weingut Gmeinböck, Zweigelt
(2022, Oostenrijk) 29,-
Charmante houtgerijpte wijn, een mooi alternatief in verhouding tot een klassieke Pinot Noir, licht van smaak met een fluwelige fruitbody. De wijn heeft zachte tannine en elegante rondingen.
Domaine Bousquet, Malbec,
(2022, Argentinië) 32,50
Violet van kleur, bijna zwart, typisch voor een Argentijnse malbec van topkwaliteit. Intense rijke aroma’s van zwart fruit en een hint van zwarte peper. Smaken van zwarte bessen, pruimen en een hint van chocolade met een zachte en soepele finish.
Integro Negroamaro, Bio Puglia
(2021, Italië) 34,-
Prachtige volle, krachtige wijn, zachte smaken van rijp roodfruit en een elegante afdronk
Chianti Rufina Classico, Sangiovese
(2021, Italië) 37,-
Prachtige volle, krachtige wijn, zachte smaken van rijp roodfruit en een elegante afdronk
Marco Porello, Barbera D’Alba Mommiano
(2022, Piemonte Italië) 39,-
Volle fruitige wijn met tonen van rijpe aardbeien, kersen en frambozen. Hele mooie gebalanceerde zuurgraad. De druiven zijn handgeplukt en ondergaan een schilwerking van 7 -10 dagen.
Conte di Campiano, Primitivo di Manduria
(2018, Zuid-Oost Italië) 39,-
Krachtige robijn rode wijn met stevige aroma’s van kersen, pruimen, kaneel en vanille. Met de hand geoogst, 4-6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt. Zacht en kruidig met smaken van geconcentreerd fruit zonder een enige bitterheid. De wijn heeft een mooie lange afdronk
Brazin (B) Old Vine, Zinfandel
(2020, Lodi, California – Verenigde Staten) 49,-
Sappig, vol en kruidig. Boter zachte tannine, portachtige dikheid, mokka, jammig, hout. Volledige houtrijping op Frans en Amerikaans eiken. Een Zinfandel die fruitig, vol van smaak, intens, zacht en verleidelijk goed is.
Chateau Grand Boise, Syrah, Grenache, 10% Cabernet Sauvignon
(2020, Cotes de Provence, Frankrijk) 55,-
Rijke smaak van zwarte kersen en zwarte bes. Elegante en cruchy opening. Hele rijke kruidigheid met wat peper en opvallend veel lengte.
Chateau Rozier, Saint Emilion Grand Cru
(2019, Bordeaux, Frankrijk) 57,-
Diepe donkerrode kleur, een prachtig verfijnd bouquet van bessen, romige zoete kersen, specerijen, cederhout en een weelderige vanilletoets. De wijn is fluweelzacht, rijk van smaak met het accent op mooi donker fruit.
Reyneke Cornerstone, Cabernet Sauvignon Merlot 20%, Cabarnet Franc 20%.
(2018, Stellenbosch, western Cape – Zuid-Afrika) 61,-
Klassieke bordeauxstijl, een feest voor de smaakpapillen. Van cassis tot viooltjes en tabaksblad tot fijne mineraliteit. Een krachtige wijn die mooi combineert met lamskoteletten, entrecote of ossenhaas. Zuurgraad en gestructureerde tannines zijn perfect in balans.
Camporeale, Amarone Della Valpolicella
(2018, Verona, Noord Italië) 65,-
Warme diepe fluwelen wijn. Intense aroma’s van donkere bessen, rijp rood fruit en chocolade. Geperst van 3-4 maanden gedroogde druiven, waarna 26 maanden gerijpt in houten vaten. Het vlaggenschip van Camporeale en onze rode wijnen.
BUBBELS
Cava Duc de Foix Brut, Méthode Champenoise (Spanje) 7,25 / 36,-
Zeer fijne mousserende wijn, veel fruit en verfrissend van smaak.
Cava Duc de Foix Brut Rosé, Méthode Champenoise (Spanje) 36,-
Mooi roze van kleur met veel fruit.
Champagne 68,-
Iets te vieren?.. Wij hebben altijd een mooie champagne voor u koud liggen. Vraag er naar bij de bediening.
KELDER WIJNEN
Wij vinden het leuk om ons assortiment wijnen continue te veranderen. Prachtige wijnen maken plaats voor nieuwe pareltjes.
De “oude’ wijnen bewaren we in de kelder en zijn extra mooi geprijsd. OP=OP! Vraag aan de bediening welke wijnen we hebben liggen.
Contactgegevens
Restaurant Proeverij De Open Keuken
Laanstraat 31
1211 HG Hilversum
035-6230777
info@deopenkeuken.nl
Openingstijden
Maandag t/m zondag 16:00 uur – 23:00 uur
Borrel: 16:00 uur – 17:00 uur
Keuken 17:00 uur – 22:00 uur
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Uniforme Voorwaarden Horeca
Op alle door ons aangegane overeenkomsten zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) van toepassing. Deze kunt u vinden op; www.khn.nl/uvh-nl. Op uw verzoek kunnen wij deze kosteloos toesturen per mail. De UVH zijn bindend voor iedereen die van onze diensten gebruik maakt. Bij akkoord op de offerte gaat u ook akkoord met onze uniforme voorwaarden horeca.