Onze Menukaart
Proef ons Verrassingsmenu 28.50 p.p.
Laat u verrassen door onze specialiteiten!
Ons keukenteam serveert u twee van onze favoriete Proevertjes als voorgerecht om u vervolgens met nog twee van onze meest geliefde Proevertjes te verrassen. Daarbij geniet u van onze beroemde puntzak friet met m’naise. Tot slot serveren wij u een verrassingsdessert.
Proef ons Verrassingsmenu de Luxe (per 2 personen te bestellen) 29.50 p.p.
Laat u verrassen door onze specialiteiten! Ons keukenteam serveert voor u samen vier van onze favoriete Proevertjes als voorgerecht om u vervolgens met nog vier van onze meest geliefde Proevertjes te verrassen. Daarbij geniet u van onze beroemde puntzak friet met m’naise. Tot slot serveren wij u beiden een verrassingsdessert.
Proef de Proevertjes menu 30.50 p.p.
Maak kennis met de Proevertjes van Proeverij De Open Keuken! U kiest om te beginnen twee Proevertjes. Ook voor de hoofdronde zoekt u twee Proevertjes uit. Wij serveren er onze beroemde puntzak friet met m’naise bij. Daarna sluit u het menu af met een dessert naar keuze.
Proef de Open Keuken menu. 34.75 p.p.**
Proeverij De Open Keuken laat u de wereld proeven! U kiest om te beginnen twee Proevertjes. Daarna maakt u een keuze uit de hoofdgerechten. wij serveren er friet met m’naise bij. Als afsluiting van het menu kiest u nog een dessert.
* Speciale aanbiedingen kunnen niet gecombineerd worden met andere acties & kortingen / dinercheques / gift cards
**Indien u kiest voor onze Tournedos (180 gram) dan brengen wij een supplementprijs van € 5 in rekening
Heeft u vragen of opmerkingen met betrekking tot uw dieet, wij helpen u graag.
Proevertjes 6.50 p. stuk
Een Proevertje is kleiner dan een voorgerecht, zodat u er meerdere kunt ‘proeven’. Wij raden u aan twee Proevertjes in de voorronde en twee Proevertjes in de hoofdronde te kiezen.
Proevertjes in de voorronde
Italiano Nouvello
Rundercarpaccio met rucola, olijven, pijnboompitjes & kappertjes.
Geserveerd met een pesto-balsamicodressing en vers geraspte Grana Padano.
A la Pastrami
Gemarineerde rundermuis (gemarineerd in hoisin, tijm, knoflook, paprikapoeder, chilipoeder & rozemarijn) geserveerd met ei, cornichons en mierikswortelmayonaise.
Koninklijke Zalm
Tataki van huisgerookte zalm, in sesam gebakken
geserveerd met hangop, geroosterde cherry tomaat en sojaboontjes.
Smokey Chicken
Huisgerookte kippendij geserveerd met couscous salade met rode-ui compote, rozijnen gebrande noten en veldsla.
Sake Maguro (+ 2.00)
Sashimi van Noorse zalm geserveerd met wasabi, wakame, gemberflakes en sojasaus.
Geserveerd met een uramaki van krab & gebakken gamba.
Gewaagde Brûlée
Een crème brûlée van chorizo, paprika en tijm geserveerd met een kleine salade van olijven, paprika, en uitgebakken chorizo met een Provençaalse crouton.
Van ‘t Land
Salade van roodlof en mesclun met geroosterde pompoenpitten, gedroogde vijgen en perencompote. Gereserveerd met gebrande Tallegio en een dressing van steranijs.
Oer Hollands
Rode bietjes met Bataat, Nicola’s, crème fraîche, bieslook en zoetzure choggia biet.
Pulled Duck (ook vegetarisch te bestellen)
Pulled duck met bulger, met feta, grove mosterd, honing en basilicum en cassave.
Miso Soep
Bouillon getrokken van sereh, rode peper en miso. Geserveerd met noodles, oesterzwammen, bosui, hoisin, ei en koriander.
Linzensoep (ook vegetarisch te bestellen)
Linzensoep met tomaat, paprika, wortel, huisgerookte zalm en crème fraîche.
Proevertjes in de hoofdronde
Grootmoeders Hachee
Hachee volgens grootmoeders recept, bereid met winterpeen, bier, tomaat, laurier pruimen met een koolraapstamppot.
Bij de Vleet (+ 2.00)
Gebakken zalmfilet met een saffraan mousseline, gegrilde venkel geserveerd met een beurre blanc.
Meat ‘Love’
Pittige gehaktbrood met chili, paprika en bosui omwikkeld met spek geserveerd op een salade van tomaat, komkommer, balsamico stroop, huisgemaakte chili mayonaise en toast.
Vers van de Visafslag (+ 2.00)
Gebakken verse makreelfilet geserveerd gewokte noodles rode ui, kool en paprika, afgeblust met soja en sake.
Blauw Klaver Quiche
Quiche uit eigen oven met spinazie, pijnboompitten, cherrytomaat en Blauw Klaver kaas.
Camarao Aioli
Goed gemarineerde gewokte gamba’s geserveerd met knoflooksaus.
Als Biefstuk gebakken (+ 2.00)
Runder bavette als biefstuk gebakken (gemarineerd met knoflook, peterselie, en een klein beetje rode peper) geserveerd met roseval aardappel en een rode wijnsaus.
Yakitori Ribs
Onze beroemde Open Keuken spare ribs gegaard in Yakitori marinade met knoflooksaus.
Gebakken Kippenlevertjes
Kippenlevertjes gemarineerd in citroen en koriander, gewokt met appel, ui en zoete aardappel. Afgeblust met rode wijn.
Vega Curry
Vegetarische curry bereid met kokosroom, zoete aardappel, kurkuma, paprika, koriander, gember, kikkererwten en haricots verts geserveerd met rode rijst.
Risotto
Risotto bereid met een pesto van groene kruiden, gebrande noten, parmezaan en rucola. Geserveerd met een notendressing.
Bijgerechten 3.75 p. stuk
U kunt onderstaande bijgerechten naast onze Proevertjes bestellen.
– Puntzak friet met mayonaise
– Roseval aardappeltjes uit de oven
– Stamppot Koolraap
– Gemengde frisse salade
– Warm groentegarnituur
– Rode Rijst (rijst gekookt in paprikapoeder)
Hoofdgerechten
Vlees
Yakitori Ribs XL 18.50
Onze beroemde spare ribs gegaard in Yakitori marinade.
Liever een halve meter? (+ 3.50)
Italiano Nouvello XL 16.75
Rundercarpaccio met rucola, olijven, pijnboompitjes & kappertjes.
Geserveerd met balsamicodressing en vers geraspte Parmezaan.
Hachee XL 18.00
Hachee volgens grootmoeders recept, bereid met winterpeen, bier,
tomaat, laurier pruimen met een koolraapstamppot.
Kaasfondue Bellevue 22.75
Knoflook kaasfondue geserveerd met groentegarnituur, dun gesneden vleeswaren, cornichons, zilveruitjes & brood. Liever uw kaasfondue vegetarische geserveerd?
Bestel dan onze Kaasfondue Helvetti 17.75
Dry-Aged vlees
In Nederland eten we rundvlees vaak te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees enkele weken rijpen. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur maar tegenwoordig doen we dit in een speciale koelcel. Dit noemen we dry-ageing!
In de dry-ageing koelcel verdampt het vocht in het vlees tot wel 30% en breken de natuurlijke enzymen het spierweefsel af. Deze rijping duurt minimaal 21 dagen en geeft het vlees een zeer malse structuur en een intense smaak! Wanneer je het vlees doorsnijdt, is het van binnen helderrood en boterzacht!
Tournedos ‘Open Keuken’ (180 gr) 25.75
Dry Aged tournedos geserveerd met groentegarnituur en rode wijn- of peperjus.
Entrecote (200 gr) 19.95
Dry Aged entrecote geserveerd met groentegarnituur en rode wijn- of peperjus.
* onze steak aanbiedingen kunnen niet gecombineerd worden met andere acties & kortingen / dinercheques / gift cards
Vis
Catch of the day dagprijs
U kunt bij onze medewerkers vissen naar de vangst van vandaag.
Camarao Aioli XL 21.00
Specialiteit van De Open Keuken: een groot portie goed gemarineerde gamba’s geserveerd met knoflooksaus.
Vega
Risottto XL 17.00
Risotto bereid met een pesto van groene kruiden, gebrande noten, parmezaan en rucola. Geserveerd met een notendressing.
Vega Curry XL 16.75
Vegetarische curry bereid met kokosroom, zoete aardappel, kurkuma, paprika, koriander, gember, kikkererwten en haricots verts geserveerd met rode rijst.
Kaasfondue Helvetti 17.75
Knoflook kaasfondue bereid met pesto en geserveerd met komkommer, cherrytomaatjes, appel, paprika & brood.
Bijgerechten 3.75 p. stuk
– Puntzak friet met mayonaise
– Roseval aardappeltjes uit de oven
– Stamppot Koolraap
– Gemengde frisse salade
– Warm groentegarnituur
– Rode Rijst (rijst gekookt in paprikapoeder)
Desserts 6.50 p. stuk
Winter Love
3 verschillende bollen roomijs geserveerd met een schuim van karamel
Lekker Luchtig
Bavarois van witte chocolade met stukjes Bros (chocolade) geserveerd met cacao-slagroom en stracciatella ijs
Brûlée Olé
Cheesecake afgebrand als crème brûlée geserveerd met hazelnoot ijs
Apfelstrüdel
Apfelstrüdel bereid met noten en amandelspijs geserveerd met karamelsaus en appeltaart ijs en slagroom
Trifle
Trifle van kokosrasp, kokosroom, dadels en ganache van chocolade, geserveerd met kokosslagroom
Koffielekkers Open Keuken
Koffie of thee geserveerd met een kleine verwennerij aan zoetigheden
Een Rijp Kwartet (+ 3.25)
Kaasplankje van 4 soorten kaas geserveerd met roggebrood, appelstroop en walnoten
Twijfelaartje (+ 3.25)
Onze keuken verrast u met een drietal van onze overheerlijke desserts