Voorgerechten

Proevertjes6.50 p. stuk

Een Proevertje is kleiner dan een voorgerecht, zodat u er meerdere kunt ‘proeven’. Wij raden u aan twee Proevertjes in de voorronde en twee Proevertjes in de hoofdronde te kiezen.

Proevertjes in de voorronde               

Italiano Nouvello
Rundercarpaccio met rucola, olijven, pijnboompitjes & kappertjes.
Geserveerd met een pesto-balsamicodressing en vers geraspte Grana Padano.

Chicken Caeser Salad
Salade van little gem, huisgerookte kip, ansjovis mayonaise, uitgebakken spekjes, paprika croutons, tomaat, ei en verse Parmezaan.

Mediterraans genot
Combinatie van groene asperges, mozzarella, zongedroogde tomaat, basilicum, tatsoi en parmaham.

Anti Pasti  (+2,00)
Spinata Romana, Mortadella met pistache, Parmaham, Manchego, zuurdesem krokantje, olijven, cornichons en een vijgen chutney.

Lemon Fish
Rilette van gepekelde gegaarde Kabeljauwfilet met citroenolie en olijven tapenade, koud geserveerd met zoetzure gele biet.

Koninklijke Zalm
Mootje van huisgerookte zalm met gerookte hangop, punt radijs, tatsoi en chips van Lotuswortel

Sake Maguro  (+2.00)
Sashimi van Noorse zalm geserveerd met wasabi, wakame, gemberflakes en sojasaus. Geserveerd met een maki van krab & gebakken gamba.

Met verse aardbeien
Salade van bladspinazie, aardbeien, manchego, kerry-croutons en een dressing van maanzaad.

Zomer Salade
Salade van watermeloen, feta, mint, zwarte olijven, notenmix en een balsamico stroop

Afrikaanse Parels
Salade van couscous parels, sinaasappelsap, paprika, bosui, babymais, komkommer, rucola, zonnebloem pitten.

Frisse Soep
Gebonden frisse soep op basis van wortel, tomaat, paprika, gember, citroen, kokos en een spiesje van geroosterde ananas.

Proevertjes in de hoofdronde             

Als Biefstuk Gebakken
Diamanthaas als biefstuk gebakken, geserveerd met een mousseline van aardappel en knolselderij met krokante rozemarijn en rode wijnsaus.

Mini Open Keuken Burger
Mini hamburger (half om half), gebakken zoete ui en champignons, tomaat en komkommer en cheddar, geserveerd met een truffel mayonaise.

Fried Prok Belly  (+ 2,00)
Krokante buikspek(gemarineerd met knoflook, hoisin, citroenpeper en gember), geserveerd met gewokte met prei venkel en Chinese kool, geserveerd met cornichons.

Aziatische Curry
Milde curry bereid met kippendijen, kokosroom, marsala, sereh, paprika, koriander, gember, kikkererwten en haricots verts. Geserveerd met gele rijst.

Yakitori Ribs
Onze beroemde Open Keuken spare ribs gegaard in Yakitori marinade met knoflooksaus.

Bij de Vleet  (+2,00)
Gebakken kabeljauwfilet met groene noodles (pesto) gewokt met peultjes en courgette.

Camarao Aioli
Goed gemarineerde gewokte gamba’s geserveerd met knoflooksaus.

Overman’s Crabkoekjes
Crabkoekjes bereid met dille, citroen, mosterd, knolselderij, bosui en een vleugje Noilly Prat. Geserveerd op een salade van venkel en appel met een pittige tomatensalsa.

Chèvre Chaud
Bladerdeeg gevuld met geitenkaas, champignons, zoete aardappel, spinazie pesto, tomaat en pittenmelange

Groene Risotto
Risotto bereid met basilicum, groene asperge, fijn gesneden mint en cashewnoten. Geserveerd met verse Parmezaan.

Vegetarische Köfte
Köfte (gefrituurd) bereid met zoete aardappel en Raz el Hanout, geserveerd met rijst van bloemkool en een frisse knoflook-yoghurt dip