Hoofdgerechten

Vlees

Yakitori Ribs XL 18.50
Onze beroemde spare ribs gegaard in Yakitori marinade.
Liever een halve meter? (+ 3.50)

Italiano Nouvello XL 16.75
Rundercarpaccio met rucola, olijven, pijnboompitjes & kappertjes.
Geserveerd met balsamicodressing en vers geraspte Parmezaan.

Aziatische Curry XL
Milde curry bereid met kippendijen, kokosroom, marsala, sereh, paprika, koriander, gember, kikkererwten en haricots verts. Geserveerd met gele rijst.


Dry-Aged vlees
In Nederland eten we rundvlees vaak te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees enkele weken rijpen. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur maar tegenwoordig doen we dit in een speciale koelcel. Dit noemen we dry-ageing!
In de dry-ageing koelcel verdampt het vocht in het vlees tot wel 30% en breken de natuurlijke enzymen het spierweefsel af. Deze rijping duurt minimaal 21 dagen en geeft het vlees een zeer malse structuur en een intense smaak! Wanneer je het vlees doorsnijdt, is het van binnen helderrood en boterzacht!

Tournedos ‘Open Keuken’
(180 gr) 25.75
Dry Aged tournedos geserveerd met groentegarnituur en rode wijn- of peperjus.

Entrecote  (200 gr) 19.95
Dry Aged entrecote geserveerd met groentegarnituur en rode wijn- of peperjus.
* onze steak aanbiedingen kunnen niet gecombineerd worden met andere acties & kortingen / dinercheques / gift cards

Vis

Catch of the day dagprijs
U kunt bij onze medewerkers vissen naar de vangst van vandaag.

Camarao Aioli XL 21.00
Specialiteit van De Open Keuken: een groot portie goed gemarineerde gamba’s geserveerd met knoflooksaus.

Vega

Risottto XL 17.00
Risotto bereid met een pesto van groene kruiden, gebrande noten, parmezaan en rucola. Geserveerd met een notendressing.